2014-11-29%2019.47.41.jpg

Twix leivokset oli helppo tehdä, ainoo tylsä oli odotusaika, kun toffeen piti jäähtyä. Nämä ovat tosi makeita ja jääkaappikylmänä minusta parhaita. Tein näitä jo kaksi kertaa. Ensimmäisen version (kuvassa) pohja oli hieman liian pehmeä ja toffee jähmettyessään turhan kovaa ja sitkeää, joten koostumus ei ihan miellyttänyt- Toiseen versioon sain sitten pohjan ihanan rapeaksi ja toffee oli venyvää mutta pehmeää. Päällä oli molemmissa fazerin sinistä.

HAnkalinta oli toffeen keittäminen, kun koko ajan piti hyvin sekoittaa, ettei pala pohjaan. Käsi oli kovilla :D Lopputulos on kyllä vaivan arvoinen, taatusti parempaa kuin kaupasta saatava patukka :)

-Laura-

IMG-20141129-WA0000.jpg

Mulla valmistus oli turhankin helppoo, koska kauppaan mennessä en lukenu reseptiä kunnolla...piti toffeeseen käyttää kondensoitua maitoo, mutta ostin kinuskiksi keitettynä maidon :(  Eli ite valmistin vaan pohjan ja jäähdytin sen. Pohjan päälle levitin siis valmiin kinuskin ja kuorrutin suklaalla. Tarkotus oli tehdä kakkumonsterin ohjeella, mutta se ei onnistunu.

Patukat maistu valmistamallani tavallakin tosi lähelle kaupan twix-patukkaa ja näitä valmistetaan meillä jatkossakin..tosin ainakin kerran täytyy kokeilla ihan oikeella reseptillä eikä tällä ns. vahinkoreseptillä. 

-jutta-

 

Ps. Nyt kaivattaisiin suolaista reseptiä toteutettavaksi, joten ehdottakaapas hyväjs todettua reseptiä :)