Young Living eteeriset öljyt, hyvinvointia luonnolisesti
HUOMIO!
Kaikki tieto Young living öljyistä tässä blogissa on tarkoitettu vain opetustarkoitukseen.
Muista: Täällä kirjoitettu ei ole lääkärin sanomaa ja ei voi korvata lääketieteellistä hoitoa.
Jakamalla kokemukseni eteeristen öljyjen käytöstä, haluan kertoa miten olen oppinut hyödyntämään näitä arvokkaita luonnonlahjoja. Tuotteet ja mainitut tekniikat eivät ole tarkoitettu diagnosoimaan, hoitamaan, parantamaan tai estämään mitään tautia tai sairautta.
Kaikki kirjoittamani sisältö on omaa henkilökohtaista kokeilua. Jos kokeilet itse, se on 100% sinun omalla vastuullasi.

Itse kiinnostuin YL:n öljyistä reilu kaksi kuukautta sitten, kun selkäni sanoi sopimuksensa irti totaalisesti. Silloin Facebookissa huomasin kaverini päivityksen öljyistä ja aloin juttelemaan hänen kanssaan aiheesta, kyselin paljon ja hän kertoi omia kokemuksiaan. Vähän aikaa aihetta tutkittuani ja mietittyäni päätin tilata niin kutsutun aloituspaketin ja kokeilla olisiko öljyistä apua mm. kipuun (hermo kipua ollut yli vuoden), uneen, mielialaan, atooppiseen ihoon.
Koen, että Young Livingin eteeriset öljyt ovat tukeneet kehoani kivun hallinnassa ja minulla on ollut fyysisesti parempi olo kuin pitkään aikaan lääkkeillä, olen myös pystynyt hieman laskemaan kipukynnystä nostavaa lääkitystäni ja tämän olen tehnyt omalla vastuullani, lääkäri on antanut luvan säädellä lääkitystä 1-3 tabletin välillä omien tuntemusten mukaan ja haittavaikutusten. Koska tuo lääke on auttanut myös unen saamisessa jännitin tietysti annoksen pudottamista, mutta öljyjen avulla olen nukkunut jopa paremmin, luonnollisempaa unta kuin pitkään aikaan, myöskään lääketiputukseen liittyviä ”liskojen öitä” ei ollut tällä kertaa ja aiemmin niitä on ollut joka kerta on annosta sitten nostettu taikka laskettu. Koen myös olevani pirteämpi, keskittymiskykyisempi ja mielialani on parempi, alkanut kaamosmasennuskin on lieventynyt huomattavasti enää vain ajoittaisen väsymyksen ja alakulon tasolle.  
Käytän öljyjä tuoksuttelemalla, diffuuserissa, sisäisesti, shampooseen sekoitettuna (hilsettä ja kuivaa päänahkaa vastaan), teen suola-vesi-YLöljy seoksen jossa liotan kuivia ja halkeilleita käsiäni, ihoon levitettynä, keitän teetä niistä, kahvin sekaan ym. Osaa öljyistä voi käyttää laimentamattomana ja osaa suositellaan laimentamaan, varsinkin jos on herkkä iho, ettei tulisi iho reaktioita.
Haluaisin esitellä kolme perus öljyä jotka kuuluvat suosikkeihini ja ovat käytössä päivittäin.
  Lemon/Sitruuna (Laimennussuositus 50:50)
-    Juon aamuisin lemonvettä eli noin 5dl vettä ja 2-3tippaa lemonöljyä, sama iltapäivällä. Olen pysynyt virkeämpänä, keskittyminen on helpompaa, poistanut kuona-aineita elimistöstä, tukee ruuan sulatusta, verenkiertoa, vastustuskykyä ja muistia.
-    Siivouksessa: Kestotiskirättiin yksi tippa lemonia on ollut tehokas tahranpoistaja mm. ovenkarmeihin imeytynyt vesiväri ei lähtenyt muulla kuin lemonilla. 
-    Flunssainen olo kun oli keitin vettä ja hunajaan sekoitettuna lemonia ja oloni helpottui.
-    Verenkiertoa ja verenpainetta tukemaan.

  Peppermint/Piparminttu (laimennussuositus 50:50)
-Päänsärkyyn tämä tehosi minulla, levitin otsaan ja ohimoille laimentamattomana ja kitalakeen. Tämän toistin kaksi kertaa 30min välein ja ei kauaa mennyt kun kova särky oli poissa.
- Vatsa kipua helpottamaan laitoin tipan pepperminttiä ja hieman oliiviöljyä kädelleni ja levitin vatsaani. Lähti ilma liikkeelle ja kipu sen mukana.
- Aamuisin jos on hyvin tukkoinen olo tuoksettelen peppermintiä ja hengittäminen helpottuu. Aamu kahvia kun keitän lisään yhden tipan peppermintiä suodatinpussiin porojen päälle. Tulee mukava maku kahviin ja aamu lähtee energisemmin liikkeelle, myös keskittyminen aamuisin on ollut helpompaa.
-Leivontaan mausteena.
- Peppermint kuuluu olennaisena osana minun omaan ”kipuseokseeni” ja jos tuntuu lihaskipuja pepperminttiä kun hieroo paikallisesti, se viilentää mukavasti.
- Pahoinvointi, närästys ja tukemaan ruuansulatusta.
 Lavender/Laventeli
-    Kuuluu minun omaan ”haava/arpi” seokseen. Olen käyttänyt tätä myös laimentamattomana suoraan haavoihin ja tuoreeseen lävistykseen. Sopinut myös mustelmien ja aknen hoitoon.
-    Tämä kuuluu myös ”uni” seokseeni. Laitan tipan Lavenderia iltaisin molempiin jalkapohjiini auttamaan unensaantia ja tukemaan luonnollista unirytmiä ja rentoutumista.
-    Shampooseen ja hoitoaineeseen olen lisännyt lavenderia kuivan päänahan takia ja hilseily ja kiristyksentunne päänahassa on vähentynyt huomattavasti jo noin viikon käytön jälkeen.
-    Lievittämään palovammoja.
-    Tukemaan verenpainetta.

Nämä olivat minun omia kokemuksiani!


kertojana ylläolevassa on siskoniItse olen kiinnostunut öljyistä ja nuo kolme yllä esiteltyä on tilauksessa. Kokemukset on vähäiset ja raskauden aikana kokeilu ja käyttö tulee olemaan varovaista. Suhtauduin öljyihin pitkään hyvin varauksella jo olin varma että suurin osa vaikutuksesta on lume vaikutusta. Asiasta olen lukenut hieman ja todennut jutun kokeilemisen arvoiseksi asiaksi :)

Young Living omistaa ja vuokraa maatiloja ympäri maailmaa missä kaikki tuotteet viljellään. YL tutkii ja kehittää tuotteitaan jatkuvasti ja on maailmalla johtava eteeristen öljyjen valmistaja. 

-Laura-

Viikonloppuna on tulossa taas leivonta postaus :)